Beleggen

Vastgoed is een goede belegging in tijden van inflatie

De inflatie houdt de economie in haar greep. De kans dat we hier de komende tijd mee moeten leren leven is reëel. Inflatie heeft gevolgen voor rente en voor de financiële markten.

Investeren in vastgoed is in deze tijden een veilige haven voor uw geld. Kostenstijgingen kunnen worden doorbelast in de huurprijs. De huurprijs stijgt mee met de inflatie, net als de waarde van onroerend goed. Historisch gezien is vastgoed een goede investering gebleken, met de afgelopen jaren rendementen die regelmatig de 10% overstegen.

Wat zijn zoal de voordelen van het kopen van een bedrijfsunit als belegging:
• Vrij van overdrachtsbelasting, namelijk 10,4%;
• Elke maand ontvangt u huurinkomsten;
• Op termijn komt de waardestijging u toe;
• Mocht u het pand gefinancierd hebben dan betaalt de huurder uw hypotheeklasten;
• Er is sprake van een tastbaar eigendom, een onroerende zaak op uw naam;
• U mag de huurprijs jaarlijks verhogen, indexatie genoemd, waardoor u bescherming geniet tegen inflatie.
• Een unit van Twins wordt nieuw gebouwd, met materialen van hoge kwaliteit. Waardoor de unit zijn waarde blijft behouden.

Vergelijking met andere investerings mogelijkheden
Heeft u vermogen dat u vrij kunt besteden? Dan zijn er natuurlijk ook andere mogelijkheden om hier rendement mee te behalen.
Sparen is traditioneel de meest voor de hand liggende optie. Echter, het rendement is historisch laag en met de aangekondigde negatieve rente op spaartegoeden wordt het steeds minder interessant.

Beleggen in aandelen en/of obligaties is ook een alternatief. Ook hierbij is het rendement erg laag (obligaties) of de markt dermate grillig (aandelen) dat er grote risico’s aan kleven. Bij een positief scenario kunt u geld verdienen, maar in het ergste geval is het ook mogelijk om (een deel van) uw inleg te verliezen.

Een woning als belegging is de laatste jaren ook populair geworden. Wonen is immers een eerste levensbehoefte. Echter heeft die populariteit ervoor gezorgd dat de prijzen van geschikte beleggingswoningen de laatste jaren behoorlijk zijn gestegen, waardoor de rendementen onder druk zijn komen te staan. Vijftien tot twintig keer de huur, dus rendementen van om en nabij de 5%, zijn geen uitzondering.

Wetenswaardigheden bij verhuur van commercieel vastgoed/een bedrijfsunit van Twins
Een belangrijk aspect bij de aankoop en verhuur van commercieel vastgoed is BTW. Nieuw vervaardigd onroerend goed is van rechtswege belast met omzetbelasting, BTW. Deze BTW betaalt u als koper bij de eigendomsoverdracht, via de notaris, en (indien het geval) over de bouwtermijnen die nadien nog volgen. In veel gevallen is het zelfs mogelijk om deze BTW, ook wanneer u in privé koopt, terug te krijgen van de Belastingdienst, mits u vervolgens ook de huurprijs met BTW kunt/gaat belasten. 

Daarnaast wordt u, door het kopen van een unit van Twins, verplicht lid van de Vereniging van Eigenaars, kortweg VvE. Er wordt een beheerder aangesteld die o.a. zorgt voor de gemeenschappelijke opstalverzekering, maar ook voor andere gemeenschappelijke belangen zoals het reserveren voor onderhoud. Periodiek bent u een bijdrage aan de VvE verschuldigd. Als lid van de VvE heeft u stemrecht in de vergadering, maar u kunt bijvoorbeeld ook uw huurder machtigen om namens u de vergadering bij te wonen.

Wanneer u een unit van Twins koopt kunt u deze zelf gaan gebruiken, maar ook gaan verhuren. Het staat u vrij om zelf een huurder te zoeken, de huurovereenkomst op te stellen en het beheer te voeren, maar u kunt daar ook een derde partij zoals een makelaar voor inschakelen.

Heeft u vragen over het voorgaande? Neem gerust contact op met Paul Beurskens of Kim Peters, zij helpen u graag verder.

 

Afspraak of een vraag?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte van de nieuwste projecten!

Inschrijven

Heeft u een vraag? Stel ze hier en u ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.